Recruiting-Nederland

Alles over werving en selectie!

Werk jij veel met tijdelijk personeel? Ons advies

Werk jij veel met tijdelijk personeel? Ons advies

7 maart, 2023

Organisaties die in de uitzendbranche actief zijn hebben te maken met informatiestromen in alle richtingen. Uiteraard tussen je organisatie en de uitzendkrachten, maar ook tussen jouw organisatie en de opdrachtgevers. Jouw organisatie is dus de spin in het web. Om de controle te houden en niet te veel tijd kwijt te zijn aan administratieve handelingen is het goed om uitzendsoftware te gebruiken, die speciaal is ontworpen voor jouw branche. De informatie uitwisseling tussen alle betrokkenen is dan op orde. Bovendien heb je grip op de wijze waarop je organisatie presteert.
Arbeidsintensief werk verminderen
Uitzendorganisaties die niet gebruik maken van ERP software lopen er tegenaan dat veel tijd moet worden gestoken in het synchroniseren van de data in alle systemen. En zelfs als alles op orde lijkt te zijn kan het nog gebeuren dat er fouten ontstaan doordat niet alle systemen helemaal actueel zijn. Een voorbeeld van processen waarvan het veel administratieve inspanningen kost om die op elkaar af te stemmen zijn de financiële en de payroll systemen. Bij ERP software is alle data altijd actueel, zodat er geen fouten worden gemaakt bij het uitbetalen van de uitzendkrachten en het factureren van de opdrachtgevers.
Informatie op maat
De administratieve workload van een uitzendbureau kan ook enorm groot zijn, vanwege het grote aantal contacten waarmee je te maken hebt. Er moet bijvoorbeeld met elke uitzendkracht veel worden afgestemd, vooral als die geconfronteerd wordt met ziekte, met overwerk of als er kosten moeten worden gemaakt om bij de opdrachtgever te kunnen werken. De uitzendsoftware is voorzien van handige apps, waarmee de uitzendkrachten vrijwel al hun gegevens zelf kunnen doorgeven. Er is dus vrijwel geen telefonisch contact met elke uitzendkracht nodig om de salarissen en de facturen te kunnen opstellen, en om de planning te maken.
Dashboards
Bij ingewikkelde organisaties als uitzendbureaus kost het erg veel tijd om de marges van de organisatie te achterhalen. De ERP software voor de uitzendbranche is standaard voorzien van een aantal handige dashboards. Daarmee is in één oogopslag te zien welke onderdelen van je bedrijf goed presteren en waar verbeteringen mogelijk zijn. De dashboards zijn altijd beschikbaar, dus je hoeft niet te wachten tot de afdeling administratie alle data heeft ingevoerd. Bij ERP software werken alle modules immers altijd met actuele gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *