Recruiting-Nederland

Alles over werving en selectie!

Solliciteren

Solliciteren

Soliciteren doe je zo

Soms kan het erg lastig zijn om een goede baan te vinden. Verschillende functies, banen, locaties en de hoeveelheid plek kunnen het zoeken erg ingewikkeld maken. In dit artikel lees je hoe te werk moet gaan.

 

  1. Beslis niet te snel

Het is belangrijk om rustig te beginnen met zoeken naar opties. Wanneer je solliciteert voor een baan moet je wel zeker zijn dat deze baan bij je past. Doe eventueel een keuze test zodat je dubbel kan checken of je in de juiste richting zit. Wanneer je een keuze hebt gemaakt is het ook belangrijk dat je weet wat het niveau is. Je wilt jezelf uitdagen maar de lat niet al te hoog leggen.

 

  1. Zorg dat je er klaar voor bent

Zorg ervoor dat je duidelijke antwoorden hebt op het moment dat er vragen aan je gesteld worden. Vraag jezelf af waarom hij jou moet aannemen en wat je pluspunten zijn. Ga ook na wat je minder goede eigenschappen zijn. Deze vraag kunnen ze ook stellen. Vergeet natuurlijk niet je cv up-to-date mee te nemen. Bereid dit goed voor en verwacht een soepel gesprek!

 

  1. Een goede motivatie

Bedrijven vinden het erg belangrijk om een goede motivatie te zien. Vertel hierin wie je bent, waar je al gewerkt hebt en wat je verwachtingen zijn van deze nieuwe baan.

Vertel ze waarom jij bij hun bedrijf wilt komen werken, dat vinden ze belangrijk. In je motivatie brief zet je je goede eigenschappen en sluit je netjes af.

 

  1. Eerste indruk telt het zwaarst

De eerste indruk die de werkgever van jou heeft is erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je op tijd en er goed verzorgd uit ziet. Je houding telt ook een grote rol. Als je er onderuitgezakt heeft je werkgever gelijk een negatief beeld van je.

 

  1. Heb vertrouwen in jezelf

Het is erg belangrijk dat je jezelf overtuigt dat jij die baan wilt.  De werkgever wilt iemand die stevig in zijn schoenen staat en iemand die de juist keuzes kan maken. Als jij zelf vindt dat je er klaar voor bent dan sta je gelijk al sterker in je schoenen. Vertel tijdens je sollicitatie oprechte eigenschappen zodat je werkgever snapt hoe je in elkaar zit.